Studentparlamentsvalget har startet

Nå har vi altså igjen kommet til den uka hvor det står personer som prøver å påtvinge deg flyers og brosjyrer utenfor hver eneste forelesningssal. Og jeg har fått i oppgave å skrive en tekst som skal overbevise deg om å ta imot dem.

For jeg er altså en av disse forferdelige personene som står utenfor utgangene og berøver din frihet. Jeg har nemlig stilt til valg. For tredje gang. For jeg er en utrolig viktig person.

Studentparlamentet er nemlig vi som sitter og later som om vi er viktige, samtidig som vi prøver å snakke oss bort fra at vi er et elevråd. Det er nemlig markante forskjeller:

Et elevråd har i oppgave å sifra hva elevene ved din utdanningsinstitusjon mener.

Et studentparlament har i oppgave å sifra hva studentene ved din utdanningsinstitusjon mener.

Du kan se at forskjellen er som sol og måne, og at disse forskjellene gir grunnlag for at lister kan kaste ut setninger som «sammen for studentene», eller «reell innflytelse for studentene» og late som om dette er en viktig sak de skal kjempe for det kommende året.

Men det finnes også andre lister, som velger å vise hva de har gjort, og hva de ønsker å få til. For å gjøre det enkelt, kan vi gjøre listene om til elevrådsrepresentantene «Karin» og «Kurt Robert».

Karin lover at hun skal fikse vasken i gangen, og viser til at hun jo fikk vaktmesteren til å fikse bokhyllen i fjor.

Kurt Robert lover på sin side samhold og frihet, samtidig som han viser til at han er lærerens yndlingselev.

Det gjelder for deg å finne ut hvilken liste du tror kommer til å representere deg best, og uten å bli for partisk i egen favør, vil jeg gjerne komme med en anbefaling; snakk med listene som står på stand, og stem på dem som kommer med konkrete tiltak for å forbedre din studiehverdag, for de har i hvert fall en plan og et mål.

Men for all del, det finnes jo andre måter å tilnærme seg valget på også. Dersom det du aller helst vil er at studentene skal «være sammen», og late som om de er innflytelsesrike, så er også det helt lov.

Eirik Lie Reikerås

 

 

blogg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s